RESEÑAS CRÍTICAS
 

"L'Home-Res", d'Anaïs Schaaff. Direcció d'Anna Llopart. Intèrprets: Pilar Pla, Joan Valentí i Armand Villén. Titelles: Jordi Farrés. Escenografia: Carles Juan-Torres. Il.luminació: Ferran Rojo. Música: Oriol Saladrigues.

Una vegada hi havia un teatre que era molt gran i es va anar fent petit. De tan petit com es va fer, en van dir Teatre Malic. I l'obra que fa homenatge a aquest inici de conte és 'L'Home-Res', una recreació teatral de la pel.lícula 'El increible hombre menguante', basada en una novel.la de Richard Matheson, on el personatge principal, un dia, sobtadament, es comença a fer petit en lloc de créixer.

'L'Home-Res' del Teatre Malic és d'Anaïs Schaaff, la dirigeix Anna Llopart i té un protagonista essencial, Joan Valentí, un actor de molts dels espectacles de Comediants, ara acompanyat de Pilar Pla i Armand Villén. El muntatge combina els actors de carn i os, doncs, amb un titella que, a mesura que el personatge empetiteix, va reduint també les seves dimensions, en un joc teatral que recorda la sofisticació de teatre i cinema a l'engròs que feia La Cubana a 'Cegada de amor'. És també un espectacle que dóna sentit a l'existència dels titelles en el món del teatre.

A la mascota del Teatre Malic, doncs, el popular Malic, li ha sortit companyia amb aquest nou titella creat per Jordi Farrés a imatge i semblança de l'Home-Res, que és, per als espectadors, la metàfora d'un showman de televisió, especialitzat en l'humor, que veu trencada la seva carrera per l'aventura de fer-se petit, sense perdre el seny. Una aventura provocada per la seva dona, una pedagoga que confon la vida amb la professió -per cert, exerceix al Macba - fins a aconseguir reduir el seu món a la mida més minvant que el seu marit pot arribar. Tornar a la infància amb l'experiència de la maduresa.

L'Home-Res al Teatre Malic en un muntatge per veure en cadira de boga molt baixa.

http://www.andreusotorra.com/teatre/clipdeteatre/malic.html#1275

anterior